Bursa Büyükşehir Belediyesi Organizasyonunda Osmangazi Muhtarları çıktıkları Karadeniz turunda Artvin’i ziyaret etti.

Bursa Osmangazi’den gelen 65 Mahalle muhtarı Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi ziyaret ederek misafir perverliğinden dolayı teşekkürlerini sundular.

Türkiye’deki muhtarların birbirleriyle kaynaşması için organize edilen Karadeniz turuna Bursa Osmangazi ilçesinin 65 mahalle muhtarı katıldı. Tur kapsamında Artvin’e gelen muhtarlar Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye ziyarette bulunduktan sonra Artvin’e özgü leziz cağ dönerini tadı. Kafile, Artvin Belediyesinin otobüsleriyle Atatepe’ye çıkarak dünyanın en büyük Atatürk heykelini ziyaret edip sonbaharda bir başka manzaraya ev sahipliği yapan Artvin’in panoramik görüntüsünü seyrettikten sonra şehir merkezinde Artvin’e özgü yöresel ürünler alarak  Orduya doğru yola çıktılar.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin ile Bursa’nın birbiriyle kaynaşmış iki ayrı şehir ve Artvin’in otantik ve doğal yapısının bozulmamış turizm kenti olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; ”Bursa ile Artvin birbiriyle birleşmiş iki ayrı şehirlerdir. Bende 1980’de Bursa’ya göç etmiş bir ailenin çocuğuyum. Artvin, Anadolu’nun birçok kentinden farklı bir yapıya sahip şehirdir. Artvin ulaşımından dolayı otantik yapısı ve doğal güzellikleri bozulmamış bir durumda. Artvin öyle geçerken uğranabilecek bir şehir değildir özel olarak gelinecek bir şehirdir buda bizim avantajımızdır çünkü burada her şey olduğu gibi kalmış. Bursa Uludağ’ın yapılaşmasını düşünün o otellerin kayak pistini boğarak neredeyse yok etmiş birde onların hiç yapılmadan birisinin projelendirdiğini düşünün. İşte bizde Artvin için şuan tam projelendirme aşamasındayız. Artvin’e gelip Kafkasör’e, Atatepe’ye, Cam Terasına uğramadıysanız Artvin’e, gelmemiş önünden geçmişsinizdir.” diyerek muhtarlar adına Osmangazi Karabalçık Mahalle Muhtarı Kasım Çiçek’e taş üzerine baskılı Artvin fotoğrafı hediye etti.

Karabalçık Mahallesi Muhtarı Kasım Çiçek ise Muhtarlar adına yaptığı teşekkür konuşmasında; ”Bütün muhtarlarımız adına bu sıcak ilgi ve yaklaşımından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz Karadeniz turuna çıktığımızda Artvin planlarımızda yoktu ama Artvin’i görmeden Karadeniz turu tamamlanmaz diye Artvin’e geldik. Siz bize misafirperverliğinizi gösterdiniz biz çok mutlu ve bahtiyar olduk. Sayın Başkan bu tür organizasyonları sizden de beklerim. Biz muhtarlara bütün misyonlar yüklenmiş ama yetki verilmemiş devletle halkın arasında köprüyüz. Bu bizim için 5 günlük moral gezisiydi.  Biz Osmangazi muhtarları olarak Artvin Muhtarlarını Bursa’ya bekliyoruz.” dedi.

Artvin’e Hayran Kaldılar

Bursa Osmangazi muhtarları Karadeniz gezisi kapsamında Artvin’e gelerek dünyanın en büyük Atatürk heykelini ziyaret ettiler.

Atatepe’den Artvin’e kuşbakışı bakan muhtarlar muhteşem doğa cenneti olduğunu söyleyerek Artvin gezisinden oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.

Muhtarlar dünyanın en büyük Atatürk heykeli ve Artvin’e karşı bol bol fotoğraf çekindiler. Muhtarlara Artvin Belediyesi Muhtarlarlıkar Müdürü Mustafa Güner ve  Artvin merkez mahalle muhtarlarda eşlik ettiler. Atatepe sosyal tesislerini gezen muhtarlar belediye çalışanları tarafından heykel hakkıdna bilgi aldıktan sonra ikramları kabul etti. Bu sırada Artvin’e özgü halk oyunları müziği çalması üzerine muhtarlar horan teperek doyasıya eğlendiler.