Artvin Valisi Ömer Doğanay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Dursun Acar’ın ailesini ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yusufeli ilçesine giden Vali Doğanay, Küplüce köyünde yaşayan 15 Temmuz şehidi Emniyet Müdürü Dursun Acar’ın babası Nebi ve annesi Fatma Acar ile bir süre görüştü.

Vali Doğanay, şehidin babası emekli öğretmen Nebi Acar ile annesi Fatma Acar’ın elini öperek, ailesi ve yakınlarına bir kez daha “başsağlığı” diledi.
Vali Doğanay, şehidin babası Nebi Acar’ın elini tutarak,” Ülke olarak acımız büyük. Şehit ailemizin acılarını paylaşmak istiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Allah şehit ailelerimize ve milletimize sabırlar versin.” diye konuştu.

Şehit ve gazi ailelerine devletin ve gönül kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu belirten Doğanay, “Devletimizin ve hükümetimizin tüm imkanları şehit yakınları ve gazilerimizin emrindedir. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum. Aziz milletimiz sizlerin değerli hizmetlerinizi daima minnetle anacaktır." dedi.

Şehidin babası Nebi Acar ise darbe girişimi sırasında 249 şehit ailesi ile 2 binin üzerindeki gazinin evine alev topları düştüğünü dile getirerek, "Bizlerin bağrı yandı. Her gün bunun acısını yaşıyoruz ve gün geçtikçe de bu acı ağırlaşıyor. İnşallah sonumuz iyi olur. Allah Türk milletini ve devletini muvaffak etsin. Oğlum rütbelerin en ulusuna erişti. Allah mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

Şehidin annesi Fatma Acar ise, “Acımız çok büyük, bizim bağrımız yandı.  Allah başka ailelere yaşadığımız bu acıyı yaşatmasın. Oğlumuzu bu vatan için, devlet için, şanlı bayrağımız için ve dinimiz için şehit verdik. Oğlumuzla her zaman gurur ve onur duyuyoruz.” Dedi.

Ziyarette, şehitlere rahmet dileyen, gazilere ise minnetlerini sunan Doğanay, burada okunan duaların ardından köyden ayrıldı.

-Köylüleri unutmadı

Taziye ziyaretinin ardından Vali Doğanay, Taşkıran ve Sarıgöl köyünde bir araya geldiği vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

-Köy okulunu ziyaret etti

Vali Doğanay, Sarıgöl Şehit Onbaşı Soner Ateşsaçan ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek, okulun mevcut durumu hakkında okul müdüründen bilgi aldı.

Sınıfları gezerek minik öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Doğanay, bol bol kitap okumalarını ve derslerine çok çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulunduğu çocuklara çikolata ikramında bulundu.