Doğalgaz çalışmalarını yürüten Akmercan firması 2022 yılı programının da Çamlık Mahallesi Çamlık Caddesi Atmaca durağına kadar tüm bölgeye doğalgaz arzının sağlanacağını söylemişti. Geçtiğimiz kış mevsiminde Çamlık Mahallesi Varan sitesinde bir kaç blok gaz yaktı.  Bahar gelmesiyle birlikte kalan diğer binalar da gaza kavuşmuş oldu. İlk açıklanan yatırım programında olmayan bölgeler  programa dahil edilerek Çamlık Mahallesinin üst kısımları programdan çıkarıldı.

Vatandaşların haklı tepkisine Belediye Başkanı Demirhan Elçin, kayıtsız kalmayarak Akmercan yetkilileri  ile İstanbul'da görüşme yaparak ihaleden çıkarılan bölge yeniden programa alındı.  

Bahar ve yaz ayları boyunca Balcıoğlu mahallesi, Dere Mahallesin de çalışmalar yapıldı. Çalışma biten bölgelere gaz bağlantısı yapıldı. Eylül ayının gelmesiyle Çamlık Mahallesinde çalışmalar başlanması beklenirken bir anda Akmercan tarafından yatırımın iptal edildiği çalışmaların Şavşat ilçesinde devam edeceği bilgisi verildi. Gerekçe olarak da Belediyeyi sorumlu tuttu. Çamlık Mahallesi Muhtarı Bayram Durmuş önderliğinde apartman yöneticileri ve vatandaşlar Akmercan müdürü Akif Gümüşçıbık ile makamında görüştü. Görüşmede Akmercan, Belediye tarafından durdurulmasına ilişkin yazı yazıldığını bu yüzden iptal edildiğini özetledi. 

Bunun üzerine CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile görüşme yapıldı. 

Belediye Başkanın durdurma kararı olmadığını firmanın yapması gereken sorumlulukları yerine getirmesi noktasında yazı yazıldığı bilgisi verildi. Doğalgaz firması üstüne düşen sorumluluklardan kaçındığı   çalışma yapılacak bölgelerde önceden belediye bilgi verilmesi istendi.  İstenilen yükümlülükerden kaçınan firma yetkilileri doğrudan Çamlık mahallesinde kalan kısmın iptal etmekle çözümü buldu. Mahelle sakinleri, seslerini yetkili makamlara duyurması sonrası çalışma yeniden devam edeceği söylendi.

Atmaca son durak bölgesinden başlanması gereken çalışmalar telsiz sokak virajından başlanması akıllarda yeniden soru işareti bıraktı. Planlanan güzergah da  yaklaşık 250 -300 metrelik mesafe neden es geçildi? 

Şantiye şefleriyle yaptığımız görüşmede telsiz sokakda ki hat ile varan sistesi arasında ki hat çift boru gideceğinden bu bölgede sektör bağlantısı yapılacak denildi.  Başlanan kazının varan sitesine kadar ulaştıktan sonra kalan bölgeye geçileceği söylendi. 

13 Eylül de başlayan ana hat kazı çalışmaları 22 Eylül'de Çamlık Mahallesi Yeni Cami bölgesine bağlanarak tamamlandı. Atmaca durağından Telsiz sokak durağı arasında ki yaklaşık 250 metrelik kısıma başlanması beklenirken Borunun kalmadığı söylendi. 

Olay bu kadar basit. BORU BİTTİ! 

Bitsin bakalım bu boru.. 

Keskin sokak da ki vatandaşlar da Çamlık Caddesinde ki mağdur olan vatandaşlar da seçim zamanı yapılan mağduriyeti hatırlatacak. 

Devlet vatandaşların refahı için dağları deldirip Doğalgaz getiriyor ama  yerel dağıtım şirketi bazı bahaneler üreterek vatandaşları hem belediyeyle hemde iktidar temsilcileriyle karşı karşıya getiriyor.

Ev olmayan bölgelere yaklaşık 1 km boru döşenirken esas hizmet gitmesi yerler neden mağdur edildi.

Burada 500 metrelik boru yok denilirken  YUSUFELİ VE ŞAVŞAT İLÇESİNE KAÇ KANGAL BORU GÖNDERİLDİ ? 

Yıllardır bozuk yollara, toza, toprağa sırf doğalgaz gelecek diye sabrettik şimdi boru yok bitti gelmiyor! 

İnsanların aklıyla dalga geçmeyin! 

Akmercan müdürü projenin %90'ı bittiğini öne sürerek geri kalan kısmını da 2026 ya kadar istediğim zamanda yaparım edasıyla kendini haklı çıkarmanın peşinde. 

Isınma en büyük problem. Dar gelirli ailelerin 1 ton kömür alacak parası dahi yok.  Ne yapmak lazım şimdi 2026 ya kadar bu milleti bir firmanın keyfine mi bırakalım. 

Şehri yönetenler bu duruma neden müdahil olmuyor da bir şirketin inisiyatifine bırakıyor? 

Bu vatandaşlar keyf bağışlanmasını istemiyor hizmetin gelmesini istiyor.

Siyasilere bu konu mahalle sakinleri tarafından defalarca iletilmesine rağmen her hangi dönüşün yapılmaması ve sorunun çözüme kavuşturulması da halkı ayrıca isyan ettirdi.