Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Özen Akçam’ın baba ocağına dev Türk Bayrağı asıldı.
Van'da çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Özen Akçam’ın (26) Artvin’in Ardanuç’ta bulunan baba ocağı aldıkları haberle yasa boğuldu.
Şehidin ailesinin yaşadığı ilçeye bağlı Bulanık Köyü’nün değişik noktalarına Türk Bayrağı asılırken, AFAD ekipleri de köy meydanına taziye çadırı kurdu.
Van’daki törenin ardından uçakla Trabzon’a gönderilen şehit Akçam’ın cenazesi buradan memleketi Artvin’e getirilecek.
Akçam’ın cenazesi yarın Ardanuç Merkez Camisinde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası düzenlenecek tören sonrası köy mezarlığında defnedilecek.
Nazım – Emine Akçam çiftinin üç çocuğundan biri ve tek erkek çocuğu olan şehit Akçam’ın ilk görev yerinin Van’ın Çatak ilçe jandarma komutanlığında 5 aylık asker olduğu öğrenildi.
Köy Muhtarı İrfan Deriner Akçam’ın şehit haberiyle yasa boğulduklarını ifade ederek, “Akçam köyümüzün ilk şehidi. Şehit haberi aileye vermekte çok güçlük çektik. Ailesi perişan halde. Başta köyümüzün, Artvin’in ve tüm Türkiye’nin başı sağolsun” dedi.
 Öte yandan yarın Artvin’in Şavşat İçesinde düzenlenecek olan “25. Uluslararası Kar üstü Karakucak Güreşleri” iptal edildi.