Artvin’de 1 Nolu Aile Sağlık Merkezinin de bulunduğu bina, tekerlekli sandalyeye mahkûm engellilerin ulaşımına geçit vermiyor.
Artvin coğrafi açıdan sağlıklı bireylerinde yaya ulaşımında zorlandığı bir il. Tekerlekli sandalyeye mahkûm veya bedensel engelli bireylerin caddelerde dolaşması ise neredeyse imkânsız. Birçok kamu kurumu bina girişlerine engelli rampasını yaptırmış olsa da hala tekerlekli sandalye ile ulaşılamayan onlarca kurum var.


Artvin’edir haber sitesi olarak dikkatleri çekmek istediğimiz bu kurumlardan biri de Çarşı Mahallesinde bulunan çok katlı otopark üzerinde ki, İl Halk Kütüphanesi, 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi ve birçok dernek odasının da yer aldığı bina. Özel İdare binasının yanında ki dik rampa, araç trafiği için geçit verse de tekerlekli sandalyenin o rampadan yukarı / aşağı gitmesi imkânsız.
Tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Hüseyin Gür, tedavi olmak üzere Aile Sağlık Merkezine gitmek için çok katlı otopark önüne kadar eşinin yardımıyla geldiğini fakat merdivenlerden ve dik rampadan yukarı çıkmadığını çevredekilerinin yardımına muhtaç olduğunu söyledi.
Gür,” Uzun zamandır yürüme yeteneğimi kaybettiğim için tekerlekli sandalyeye mahkûm kaldım. Eşim sağ olsun benim her türlü ihtiyacımı görüyor. Çarşı da işlerimiz olduğunda kaldırımların dar olması nedeniyle bazen yolda bazen kaldırımda bir şekilde gideceğimiz yere ulaşıyoruz. Ağrılarım arttığından dolayı aile hekimliğinde iğne vurulmam lazımdı. Evim hemen Halit Paşa caminin biraz aşağısında oradan buraya kadar eşim tek başına getirdi. Şimdi bu merdivenlerin önünde bekliyoruz. Yukarı çıkmamız lazım ama eşim tek başına çıkaramaz çevredekiler de yardım etmek istedi fakat yürümem imkânsız. Eğer engelli asansörü olsaydı kolayca gidip tedavimi olacaktım. “dedi.
Otopark önünde çaresiz bekleyen Hüseyin Gür ve eşi yetkililerden bu soruna biran önce çare bulunmasını talep ederek Artvin’de ki engellerin kaldırılmasını istedi.