Yusufeli Belediyesi kültürel belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarda hız kesmiyor. Bugüne kadar Artvin -Yusufeli kültürünü, sosyal yapısını, doğal güzelliklerini, konu edinen bir çok kitabın yayınlanmasına da öncülük eden Yusufeli Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.Artvin Yusufeli Günyayla Köyü’nde dünyaya gelen ve şiirlerinde Yusufeli’ni ilmek ilmek işleyen, sadece yöre kültürüne değil edebiyatımıza da yaptığı katkılarla ön plana çıkan yazar Sedat Ayarın “İçimdekiler Yusufeli Oğdar” adlı kitabı Yusufeli Belediyesi tarafından yayınlandı. Yazar bu kitapta Artvin- Yusufeli -Oğdar ekseninde ilçemizin köy kültürünü şiirsel bir dil kullanarak okuyucuyla buluşturmakta, aynı zamanda değişen kültürel farklılıklarında öz eleştirisini yapmaktadır.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN yaptığı değerlendirmede : “Şairler ve âşıklar yurdu olarak da bilinen kadim yöremiz, bugüne kadar edebiyat alanında birçok insan yetiştirmiş ve ülke edebiyatına katkılarda bulunmuştur. Bizde 9 yıldır kültürel belediyecilik kapsamında yaptığımız çalışmalarla önemli yazarlarımızı ve eserlerini yayınlayarak Yusufeli okurlarıyla buluşturduk. Bu minvalde önemli yazarlarımızdan biri olan ve her daim Yusufelili kimliğiyle ön plana çıkan yazarımız Sedat AYAR Bey’ in “İçimdekiler Yusufeli Oğdar “ adlı kitabını da Yusufeli Belediyesi olarak yayınlamaktan son derece memnunum. Kültürel belediyecilik kapsamında yaptığımız çalışmalara, gençliğe ilham olacak bir eseri daha kazandırmak bizim için son derece önemliydi. Yazdığı şiirlerle gönül dünyamızı zenginleştiren, her mısrasında buram buram özlem kokan, iyilik mertlik sevgi gibi değerleri içerisinde barındıran yazarımızın bu eseri, yöremizin kültürel güzelliklerini gelecek nesillere şiir diliyle aktarmasına vesile olacaktır.”dedi.

Yazar Sedat AYAR'ın Kısa Özgeçmişi ve Eserleri: 1960 yılında Artvin ili, Yusufeli ilçesi, Günyayla köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, Orta okulu Artvin 50.Yıl Ortaokulu’nda, liseyi Kars İmamhatip Lisesinde bitirdi. 1984 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldu. Askerliğini Kağızman’ da Yedek Subay olarak yaptı. Çeşitli özel finans kuruluşlarında idari görevlerde bulundu. 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden “BELKO ”da personel müdürü olarak göreve başladı. Büyükşehir Belediyesinin değişik şirketlerinde idari görevlerde bulundu. 2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanlığı’ndan emekli oldu. Evlidir. Burak, Cemal, Emir adında üç çocuğu vardır .

ESERLERİ: Solmayan Renklerle Oğdar (Albüm- Kitap) Sözlükçe Mizah (Sözlük) Ellerini Verir misin? (Şiir) İnceden (Şiir)Bürokrasi Deyimleri Sözlüğü (Kitap)