Çocuk Belediyesi Üyeleri “Çevremiz Geleceğimizdir” sözüyle çıktığı yolda yürümeye devam ediyor. Çocuk Belediyesi üyeleri resmi kurumlara, okullara ve işyerlerine dağıttıkları atık pil kutularında toplanan pilleri TAP Derneğine göndermek üzere kargoya teslim etti.

Belediye Başkanlığınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş kuruluş olan TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) ile imzaladığı protokol kapsamında çalışmalarını yürüten Çocuk Belediyesi üyeleri atık pillerin kargoya teslim edilmesi sırasında Atık piller neden toplanmalıdır? Sorusuna şöyle cevap verdiler.

Geleceğimiz için çevremize duyarlı olmalıyız. Çevremizi yaşatmalıyız ki O’ da bizi yaşatsın. Çünkü atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratmaktadır.

1 kalem pil toprağa atıldığında 4 m3 alanı zehirli hale getiriyor. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için Şavşat İlçemizde yaşayan ve seven çocuk, küçük, büyük her vatandaşın sesimize kulak vermesini ve atık pillerini dağıttığımız kutulara atmasını istiyoruz dediler.

Çocuk Belediye Başkanı Osman GÜNER ise yaptığı açıklamada: Öncelikle Belediye Başkanımıza biz çocukları yarının büyükleri olarak değil, bu günün ortakları olarak gördüğü ve çocuk belediyesini kurduğu için çok teşekkür ediyor, Eko Çocuk Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalarla bu günden sonra daha fazla atık pil toplanacağına inanıyoruz dedi.

Belediye Başkanı A. Sinan ÖZTÜRK ise yaptığı açıklamada: Çevre, geri dönüşüm ve atıklar konusunda çocuklar daha bilinçli, yaptıkları çevre koruma çalışmaları konusunda Çocuk Belediyesi Üyelerini tebrik ediyorum dedi. Şavşat Çocuk Belediyesinin kentin tüm çocuklarının gelecekleri için yaptıkları çalışmalara her zaman destek olacağını, çevrenin gerçek koruyucularının çocuklar olduğunu, büyüklere örnek davranışlarının her türlü atığın doğaya gelişi güzel atılmasının önüne geçeceğini söyledi.