Artvin’de anaokulu öğrencilerince hazırlanan ve birbirinden ilginç eserlerin yer aldığı bilim fuarı ve deney atölyesi beğeni topladı. Artvin Valisi Ömer Doğanay, Gençlik Hizmetleri hizmet binasında Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi ile Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin koordinesinde Mili Egemenlik Anaokulu öğrencilerinin ele emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği bilim fuarının açılışını gerçekleştirdi.

Mili Egemenlik Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Filiz Özden, açılışta yaptığı konuşmada, çocuklarımızın çevrelerinde olup biten olayları algılamaları ve anlamlandırmaları, geleceklerini doğru biçimde şekillendirmeleri adına bilimi tanımaları ve sevmeleri gerektiği bilincine ulaşmaları temel hedefleri olduğunu söyledi. Bu bilinçle çocuklara bilgi vermek yerine bilgiye ulaşma becerisi kazandırabilmek, ufuklarını daha da genişleterek geleceğe hazırlamak amacında olduklarını belirten, “Velilerimizin çocuklarıyla yaptığı 36 bilimsel içerikli çalışma ile hazırladığımız bilim fuarına ve 36 farklı deneyle meraklarını giderecek deney atölyesine hoş geldiniz. Fuarımıza desteklerinden dolayı Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne, öğretim görevlilerine ve öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fuarda, minik öğrencilerce hazırlanan birbirinden ilginç ve akıl dolu günlük yaşama yönelik 36 proje yer aldı. Serginin açılışını yapan Vali Ömer Doğanay, sergide çok ilginç ve birbirinden güzel eserler olduğunu belirtti.

Üniversite öğrencilerinin koordinatörlüğünde minik öğrenciler tarafından hazırlanan stantları gezen Vali Doğanay, minik mucitlerin hazırladığı birbirinden farklı projeleri ilgiyle izleyerek, başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini kutladı. Etkinlik fuarda emeği geçen üniversite öğrencilere Vali Doğanay tarafından “Teşekkür Belgesi” ile ödüllendirmesiyle sona erdi.

Fuarın, 2 gün süreyle açık kalacağı bildirildi. Fuara, Vali Doğanay’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.