Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Artvin'e yaptığı yatırımları Bakanımız Ahmet Arslan 1 Mart 2018 perşembe günü Ak Parti Artvin İl Başkanlığınızı ziyaretinde kamuoyu ile paylaştı. 

Bakan Ahmet Arslan yaptığı açıklamada; “Türkiye'nin en uzun tüneli olan Cankurtaran Tüneli ( çift tüplü 5.250 km , çift tüp olarak 10.5 km ), Dört viyadük  dört tane de köprü içeriyor.568 milyonluk bir proje. Tünel ile Borçka arasında 11 km'lik yolu da duble yol ve sıcak asfalt olmak üzere bu yıl ihale süreci başlatacağız. 80 yılda Türkiye’de 50 km. tünel yapıldı. Sadece Artvin’de 47,5 km. tünel yaptık. Yusufeli barajından kaynaklı olarak yol yenilemesi çalışmasında 67 km’lik yol içerisinde tam 52 km uzunluğunda 44 ayrı  tünel var. Bu projelerin toplam bedeli de 3 milyar 225 milyon. Artvin-Ardanuç arası 30 km ve 69 milyonluk, Artvin-Borçka ayırımı,Murgul-Damar yolu 7 km've 19 milyonluk bir proje, Şavşat ayırımı Şavşat-Veliköy arası 10,5 milyonluk ve 3 km, Şavşat geçişi 30 milyonluk ve  sıcak asfalt olarak bu yıl içinde bitecek.Yusufeli-Sarıgöl ayırımı oradan Öğdem yolu 17 km. ve 13,5 milyonluk bir ile Bu yıl bitecek.Artvin- Ortaköy yolu bu yıl bitecek. Güreşen Köprüsü özel idare imkanları ile bitmez. Eski parayla 70 milyonluk bir iş bu yıl ihalesi yapılacak. Muratlı yolu 18 km yenilenmesi bu yıl projelendirelecek. Artvin çevreyolu 11km. Şavşat-Ardahan arası Sahara tüneli yapılacak inşallah. Rize-Artvin havalimanı inşaatı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Artvin'in ulaşımda nerden nereye geldiğini Bakanımız bizlerle paylaştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı sayın Ahmet Arslan “ Bu güne kadar sadece Bakanlığımızın Artvin’e yaptığı yatırım bedeli 3 milyar 662 milyon tl dır “ ifadelerini kullandı.

Daha güzel ve yaşanabilir bir Artvin için tüm bakanlıklarımızın yatırımları, Belediyelerimizin yatırımları ilimizi büyütmek kalkındırmak için. Yarınlarımızın bu günlerimizden daha iyi olacağı düşüncesi ile esen kalın.

Yüksel Kantar / Artvin