Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Artvin'e gelerek bir dizi ziyarette bulundu.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Artvin'in Arhavi ilçesine beraberindeki Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı David Gabarizde, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak ile birlikte gelen Hükümet Başkanı Zurab Pataraze’yi, Arhavi Kaymakamlığı binası önünde Artvin Valisi Ömer Doğanay, Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek karşıladı.
Ardından Vali Doğanay ile Hükümet Başkanı Pataraze, kaymakamlık makamında bir süre basına kapalı olarak bir görüşme yaptı.
Gürcü heyetini Artvin’de görmekten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Ömer Doğanay, Türkiye ile Gürcistan’ın dost ve kardeş iki ülke olduğunu söyledi.
Vali Doğanay, Türkiye ile Gürcistan'ın ticari, ekonomik ve turizm alanında yoğun ilişkileri bulunduğunu söyledi.
Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze ise, Artvin Valisi Ömer Doğanay ile ekonomik ve ticari konular üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.
Gürcistan ile Türkiye Ülkerleri arasında her alanda çok güzel ilişkileri olduğunu belirten Pataradze, “Ülkeleriminiz arasında her alanda çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkilere dayanarak bölgesel düzeyde de biz her zaman birbirimizi ziyaret edip mevcut konuları bu konuları ele alabiliyoruz. Ben bu vesileyle Sayın Valimize ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugünkü görüşme sarp sınır kapısı ile ilgiliydi. Ben dost ve kardeş ülke Türkiye’ye başarı ve istikrar diliyorum” dedi.  
İki ülke arasında hem siyasi hem ticari hem de ekonomik ilişkilerin yoğun bir şekilde geliştiğini ifade eden Pataradze, “İki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel düzeyde bölgesel ilişkilerde çok hızlı bir şekilde gelişmektedir. Bu durum bizleri çok sevindirmekte. Türkiye ile birçok ortak projemiz var. Her iki ülkede değişik etkinlikler faaliyetler düzenlenmektedir. Gelecekte de bu ilişkilerin hızlı bir şekilde gelişeceğine inanıyoruz. Ülkemizi çok sayıda Türkiye’den turist ziyaret ediyor. Bu bizi çok sevindirmekte. Mevcut ilişkilerimiz artarak devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.