Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Merkezde faaliyet gösteren ilkokul, ortaokul ve liselere hentbol kalesi desteğinde bulundu.

Eğitimci Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eğitime tam anlamıyla destek oluyor. Okullarda ki eksikleri giderilmesi konusunda destek ve hizmetlerini esirgemeyen Başkan Kocatepe; Artvin Fen Lisesi, 7 Mart Orta okulu, Kazım Karabekir Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu ve Yeni Mahalle ilköğretim okuluna hentbol kalesi desteğinde bulunarak kaleleri teslim etti.

Başkan Kocatepe;”Eğitimden ve spordan geldiğimizden dolayı okullarımıza belediyemizin bütçesi el verdiğince destekte bulunmaya çalışıyoruz. Öncelikle çocuklarımız okul bahçelerinde düştüğünü yaralanmalara meil vermemesi için bahçelere kauçuk zemin kaplaması yaptırdık şimdide okullarımıza taşıması kolay hafif hentbol kaleleri desteğinde bulunduk. Artık çocuklarımız bu kaleler ile hentbol müsabakalarına daha verimli bir şekilde hazırlanabilecekler, okul bahçelerinde futbol oynayabilecekler. Yani okul bahçelerimizi birer spor alanlarına çeviriyoruz. İletişim çağında yaşıyoruz spor ile iletişimde en önemli iletişimlerden biridir böyle küçük dokunuşlarla çocuklarımız takım olmayı, paylaşmayı öğreneceklerdir.” dedi.

Hentbol kalelerini teslim alan okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenlerini; Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin eğitim camiasında geldiğinden dolayı okullara her konuda desteklerini esirgemediği hatırlatarak okullar da önemli bir ihtiyacı daha karşıladığı için teşekkürlerini ifade ettiler. 

Hentbol kaleleri kurulan okullarda, futbol ve hentbol oynayan çocuklar bahçelerinin kauçuk zemin kaplama olduğundan dolayı düşmekten korkmadıklarını ve rahatlıkla spor aktiviteleri yapabildiklerini söyleyerek kalelerin gelmesiyle de artık gol oldu olmadı tartışmalarının son bulacağını belirterek Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.