Artvin Belediye Spor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol 2.Ligi 10.haftasında, Türk Basketbol tarihinin efsanesi İstanbul Teknik Üniversitesi’ni (İTÜ)79-74 mağlup etti

Artvin Boğaları,  Türk Basketbol tarihinin efsanesi İTÜ’yü 79-74  mağlup ederek ligde çıktığı 9 maçta 8. galibiyetini almış oldu. Artvin Boğaları 17 puanla ve 1 maç eksiğiyle lider durumda.

Artvin Boğaları maça tutuk başladı. Türk Basketbol tarihinin efsanesi İTÜ ilk periyotu 23-15 önde tamamladı. İkinci periyotta takımımız 26 sayı bulurken İTÜ 18 sayı üretince ilk yarıda denge bozulmadı ve takımlar 41-41 ile soyunma odalarına gittiler.

İkinci yarıda da güç dengesi bozulmayarak Artvin Boğaları 3. periyotta 16 sayı bulurken İTÜ’de16 sayı buldu ve son periyota 57-57 ile beraberlikle gidildi. Son periyotta maça daha iyi konsantre olup son topları iyi kullanan Artvin Boğaları zorlu İTÜ maçından 79-74 galip ayrıldı.

Artvin Boğaları adına 18 sayı üreten Çağatay Çevik en skorel oyuncu olurken Çağatayı Mustafa ile Cengiz 15’er sayı ile takip etti.

Maç sonu takımla soyunma odansın da  bir araya gelen Başkan Mehmet Kocatepe;” Maçın son dakikasına kadar mücadeleyi bırakmayarak başarılı bir oyun sergileyen takımımızı tebrik ediyorum. Başa baş giden oyunda son periyodunda seyircinin desteği ile son topları iyi kullanarak Artvin’e yakışır bir oyunla galibiyet elde ettik. Bu yolun sonu 1. Lig’e çıkar.”

Maç sonu açıklamalarda bulunan takım koçu Ateşdağlı:”Liderlik maçı için hafta içinde yaptığımız antremanlarla bugün haklı bir galibiyet elde ettik bunun için çok mutluyuz. Önceki maçlara göre ofonsif anlamda daha yaratıcı oynadık hedeflediğimiz 1.lige ulaşmak istiyorsak var gücümüzle çalışacağız. Bu önemli maçta bizi her zaman ki gibi yalnız bırakmayan başta Belediye Başkanımız sayın Mehmet Kocatepe olmak üzere tüm Artvin halkına teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada Artvin’e yakışır şekilde ligi devam ettireceğiz.”dedi.

Artvin Boğalarına Tribünden tam destek

Artvin Boğalarını 7 den 77’ye herkes destekliyor. Artvin Boğalarını Bahriye nine (80) ve Fadinde Nine (82) Basketbol sevdalısı olduklarını söyleyerek hafta içi hafta sonu hava şartları fark etmeksizin her maçta Artvin Boğalarının yanında oluyorlar.