Yusufeli Belediyesi İpekyolu Kültür ve Sanat Derneği sanatçılarını katılımıyla Cumhuriyet Konseri düzenledi.

Yusufeli Belediyesi İpekyolu Kültür ve Sanat Derneği sanatçılarını katılımıyla 29 Ekim Pazar günü Halitpaşa Ortaokulu Konferans salonunda Cumhuriyet Konseri düzenledi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Yusufeli Belediye Başkan Yardımcı Erkin Tokgöz, “Cumhuriyetin manasını kavrayabilmek için Türkiye Cumhuriyetini şuana kadar geçirmiş olduğu evreyi gözden geçirmemiz gerekiyor. Baktığımızda bugünlere çok kolay gelinmediğini görürüz. Cumhuriyet küllerinden doğan bir devletin yeniden şahlanışının adıdır. Bir imparatorluk bakiyesi olan topraklarımızın gittikçe küçülerek en son birinci dünya savaşı sonunda işgal edildiğini ve Türk milletine yaşama şansı bırakmadığını görüyoruz. Bu aziz millet bir taraftan bağımsızlığını kazanmaya çalışırken diğer yandan kendine en uygun yönetim tarzını seçmeye çalıştığına şahit oluyoruz. Cumhuriyet yönetimine geçiş tabii ki bir anda olmadı.. Tarihi seyir içinde 1876 1. Meşrutiyet, 1908’de 2. Meşrutiyet ve 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla evre evre gelişerek, halkın yönetime ortak olması yönündeki tecrübelerle  29 Ekim 1923 te cumhuriyetin ilanıyla taçlanan  süreçle yönetim şeklimiz belirlenmiş oldu. Cumhuriyetin anlam kazanabilmesi için mutlaka demokrasiyle de taçlandırılması gerekiyor. 94 yıllık Cumhuriyet hayatında biz bunu başardık. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde yaşayan bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Gecede İpekyolu Kültür ve Sanat Derneği sanatçıları yöresel türkülerin yanında gecenin ruhuna uygun kahramanlık türküleri seslendirdi. 

Programa Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.