Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda bir çiftin resmi nikahı kıyılarak müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa protesto edildi.

İlçede bir şirkette çalışan Çelebi Dalkılıç ile Albina Karaibrahimoğlu çifti, müftülere verilen nikah kıyma yetkisine ilişkin yasaya tepki göstermek için CHP Kemalpaşa İlçe Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir otelde düzenlene Cumhuriyet Balosu'nda nikahlarını kıymaya karar verdi. Alınan karar doğrultusunda parti yetkililerinden de izin alan çift, nikah merasimi için Cumhuriyet Balosu’nun gerçekleştirildiği otele geldi.

Başkan Baloda Nikah Kıydı

Kemalpaşa İlçe Belediye Başkanı Ergül Akçiçek tarafından Cumhuriyet Balosu sırasında kıyılan resmi nikahta çiftin nikah şahitliğini CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt ve Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul yaptı. Nikah merasimi sırasında Cumhuriyet Balosu ve nikah töreni için salonu dolduran partililer de Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 'Müftülük Yasası' olarak da bilinen müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasaya tepki gösterdi. İlginç protestonun yaşandığı gecede partililer bahse konu yasanın kaldırılması gerektiğini savunarak "Müftülük yasasına hayır" şeklinde slogan attı.

İnsanlar Kendi İşini Yapsın Diyoruz

Alkışlar arasında çiftin nikâhını kıyan CHP'li Başkan Akçicek, "Medeni Kanun’un bize verdiği yetkileri kullanıyoruz. İmamların değil bu ülkedeki yetkili belediyeler ve yetkili kişilerin nikah kıymasını istiyoruz.  Biz Karadeniz’in son noktasından ülkemize sesleniyoruz. İnsanlar kendi işini yapsın diyoruz” dedi.

Cumhuriyet Balosu'nda kıyılan nikahın ardından tebrikleri kabul eden çift, daha sonra salondan ayrılarak düğün törenlerinin organize edildiği mekanda kutlamalara devam etti.