ARTVİN'in Hopa ilçesinde, Bölgesel Amatör Ligi 3'üncü Grup'ta oynanan ve olaylı geçen Artvin Hopaspor ile Kelkit Belediye Hürriyetspor karşılaşması sonrası Kelkit taraftar grubu içerisinden atılan parke taşı, İlçe Emniyet Amiri Gökhan Erdal'ın başını teğet geçti.

ARTVİN'in Hopa ilçesinde, Bölgesel Amatör Ligi 3'üncü Grup'ta oynanan ve olaylı geçen Artvin Hopaspor ile Kelkit Belediye Hürriyetspor karşılaşması sonrası Kelkitli taraftar grubu içerisinden atılan parke taşı, İlçe Emniyet Amiri Gökhan Erdal'ın başını teğet geçti. O anlar, kameraya anbean yansıdı.

Hopa İlçe Stadı'nda geçen pazar günü oynanan ve Artvin Valisi Ömer Doğanay, Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez, Kelkit Belediye Başkan Ünal Yılmaz ile Hopa Belediye Başkan Vekili İsmail Uzun'un da izlediği karşılaşmada Hopaspor, rakibini 49'uncu dakikada Barış ile 90'ıncı dakikada Esosa Priestley'in attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Karşılaşma sonunda konuk takım taraftarı ev sahibi taraftarından önce stattan çıkması gerekiyordu. Emniyet görevlileri Kelkit taraftar guruna maçın tamamlandığını stattan ilk onların çıkması gerektiğini söyledi. Ne olduysa o andan sonra oldu. Kelkit taraftarı ve Polisin arasında arbede çıktı. Bunun üzerine bazı Hopasporlu taraftarlar olaylara dahil olunca olaylar büyüdü.

Stat dışında çıkan olaylarda, Kelkit taraftar grubunun bulunduğu alandan atılan bir parke taşı, o sırada alınan güvenlik önlemlerini incelemek için çevrede bulunan Hopa İlçe Emniyet Amiri Erdal'ın başını teğet geçti. Parke taşının, Erdal'ın başına çok yakın bir yerden geçtiği anlar ise çevredeki bir kişi tarafından kamerayla kaydedildi. 

Yapılan çalışmalar sonucu parke taşının Kelkit Belediye Hürriyetspor taraftarların yer aldığı grup içeresinden atıldığını belirleyen polis ekipleri, MOBESE ve çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye alarak parke taşını atan taraftarın kimliğini tespit ederek, hakkında işlem yapacak.
'FUTBOL, DOSTLUK, KARDEŞLİKTİR'

Hopaspor Kulübü Basın Sözcüsü Alişan Topaloğlu ve Volkan Uzuneyüpoğlu, yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Olayın kabul edilemez olduğunu söyleyen Topaloğlu, "Biz Artvin Hopaspor kulübü olarak misafir takımlarımızın konaklamasından uğurlamasına en iyi şekilde ağırlamak için büyük çaba harcıyoruz. 2-3 kendini bilmez taraftarın yapmış olduğu taşkınlığı Hopaspor kulübüne mal edilmesini kabul etmiyoruz. Biz futbolun dost ve kardeşçe geçmesini istiyoruz. Fakat gelen taraftar grubu sanki müsabakayı izlemeye değil Hopa haklıyla çatışmaya gelmiş gibi davrandı. Futbol, dostluk, kardeşliktir Kelkit Hürriyetspor da bizim kardeş kulübümüzdür. Bu yaşananlar iki kulübün kardeşliğini bozamaz" diye konuştu.

Volkan Uzuneyüpoğlu ise, 8 haftadır hiçbir taraftar grubu ile sorun yaşamadık, gerek sosyal medya gerekse bazı basın yayın kanallarında kulübümüz adına kabul edemeyeceğimiz yazılar yer aldı. Hopaspor Kulübü büyük bir camiadır. Kelkit Hürriyetspor’da bizim kardeş kulübümüzdür dedi.