Artvin Valisi Ömer Doğanay,  Artvin Küçük Sanayi esnafını ziyaret ederek, taleplerini ve sorunlarını dinledi.

Vali Doğanay, beraberindeki Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayri Yoloğlu, İl Defterdarı İbrahim Bayraktar, Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel ve diğer ilgililerle birlikte Artvin Küçük Sanayi Sitesini ziyaret ederek sanayi esnafının sorunlarını dinleyerek incelemelerde buldu.

Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Rıdvan Peker’den teknik bilgiler alan Doğanay, sanayi esnafının sorunlarıyla yakından ilgileneceğini ve çözümü noktasında gerekli çalışmalarda bulunacağını söyledi.

Doğanay, “Bana iletilen problemleri elimden geldiği kadar çözmeye çalışacağım. Mümkün mertebe verdiğimiz sözleri yapmaya çalışıyorum. Talepleri, istekleri ve sıkıntıları dinleyince sanayi esnafının Artvin’deki en önemli sorunun kalifiye eleman sıkıntısı olduğu ortada. Eleman olmazsa üretim olmaz. Eleman yetersizliğinin boyutu nedir? Bunu ortaya koyarak eleman temini konusunda ilgili kurumlarla iş birliği içinde bir çalışma yaparak, işverenlerin talepleri doğrultusunda çözüm bulmanın yollarının aramalıyız” dedi.

Ara eleman sıkıntısının sadece Artvin’in sıkıntısı olmadığını kaydeden Doğanay, “ Teknik liselerdeki gençleri teşvik edici özendirici bir şeyler yapılabilir. Bir zanaatla uğraşmak içten gelecek. İçten gelerek çalışmayan biri usta olamaz” diye konuştu.

-Kamu kurumlarına yerli, esnaftan alışveriş yapın talimatı

Artvinli esnafa destek olmak için yerli esnaftan alış veriş yapma kararlığını sürdüreceklerini de kaydeden Vali Doğanay,“ Göreve başladığım ilk günlerde kamu kurumlarının amirlerine yerel esnaftan alış-veriş yapması konusunda talimatlarım oldu. Ben tüm ihtiyaçlarımı yerli esnaftan almaya gayret ediyorum. Toplumun her kesimini yerli esnaftan alış veriş yapması için teşvikte ediyoruz” dedi.

Başkan Rıdvan Peker ise sanayi sitesindeki en önemli sorunun işçi sorunu olduğunu ifade ederek burada iş yapan her meslek grubundan esnafın personel ihtiyacı olduğunu söyledi.

Peker “Esnafımıza iş geliyor, yeterli ustası personeli olmadığı için işler yetişmiyor. Böyle olunca da işler başka illere gidiyor. İşveren, usta ve zanaatkar bulmakta zorlanıyor. Piyasada kalifiye elaman yok” dedi.

Vali Doğanay daha sonra beraberindekilerle birlikte sanayi sitesinin tamamını ziyaret ederek esnaflarla bir süre sohbet ederek, hayırlı ve bol kazançlar diledi.

Öte yandan Vali Doğanay, Belediye Dolmuş Durağını da ziyaret ederek şoför esnafıyla bir süre görüştü.