Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) 6. olağan merkez ilçe kongresini tamamladı. Kongrede mevcut Başkan Maksut Koçak Aday Olmazken, tek listeyle gidilen seçimde yeni Başkan Av. Şenol Alpaslan oldu.

 Ak Parti Artvin merkez ilçe başkanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla 6. Olağan  kongrelerini tamamladı. Ahmet Hamdı Tanpınar Kültür merkezinde gerçekleşen kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Başkanı Erkan Balta, Merkez İlçe Başkanı Maksut Koçak, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları, sendika temsilcileri, eski il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, divan oluşturuldu. Divan Başkanı Mehmet Kocatepe olurken, Divan Başkan Yardımcısı AK Parti İl Başkanı Yardımcısı Yeşim Bolluk, katip üyeler, Gençlik Kolları Başkanı Burak Coşkun, İl Başkan Yardımcısı İdris Taşkın, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Özçelik’ten oluştu.

Kongreyi yöneten başkan Kocatepe gündem maddelerini sırasıyla ibra etti. Programın konuşmacılar bölümünde ilk olarak Merkez ilçe başkanı Maksut Koçak söz aldı. Aday olmadığını ifade eden Koçak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bugün altıncısını gerçekleştireceğimiz olağan merkez ilçe başkanlığı kongremize hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyor sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sözlerime başlamadan önce 15 Temmuz gecesi alçak FETÖ terör örgütü tarafından tertiplenen hain darbe teşebbüsüne karşı vatanseverce mücadele verip şehitlik mertebesine yükselen 250 şehidimize ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ve bu hain teşebbüste gazi olan 2196 kahramanımıza ve tüm gazilerimize Allah’tan acil şifalar sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Evet Türkiye tarihinde birçok siyasi parti kademeleri bizatihi milletin gayreti ve desteği ile oluşan makamları, milletin rızasını alma aracı olarak görmekten ziyade o makamları kendilerinin dünyevi kişisel arzularını tatmin etme yerleri olarak gördükleri içindir ki yakın tarihe kadar Türkiye’de siyasi kongreler denince zihnimizde oluşan ilk düşünce havada uçuşan sandalyeler, masalar, kavgalar, gürültüler ve kutuplaşmalardır.
Çok şükür ki AK Parti’miz kurulduğu günden bu yana her alanda olduğu gibi bu alanda da ezberleri bozarak Türkiye’mizin örnek bir siyasi kültür kazanımına da vesile olmuştur. Partimiz başbakanımızın da dediği gibi kongreleri makama mevkie değil bizzat milletin rızasına talip olunacak süreçler olarak benimsediği içindir ki bütün kongrelerimizde birlik beraberlik ve kardeşlik ruhu ön plandadır.

AK partimiz bir dava partisidir
Bizim davamız bir çıkar birlikteliğine değil bir değer birlikteliğine dayanır bu bağlamda da dava şuuru hizmet aşkı gönül kazanma gayreti medeniyet ufku bizlerin siyaset yapma amacını tarz ve yöntemini de belirlemeye en büyük etki eden kavramlardır. Bu dava içerisinde kast sistemi ağabeylik sistemi ağalık sistemi yoktur en son üye ilk günkü üye kadar AK Partilidir.

En düşük makamdaki en yüksek makamdaki kişi kadar en genci en yaşlısı kadar değerlidir saygındır.
İşte bu yüzdendir ki Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi millete efendi değil hizmetkar olma şiarıyla yola çıkan bu değerlere sahip olan bu kutlu hareket başlangıcından bugüne kadar hükümet icraatlarında olduğu gibi Türkiye ve dünya siyasi partiler tarihinde de rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Bu bağlamda AK Parti’miz Türkiye’mizin çağdaş medeniyetler seviyesine ve 2023 2053 2071 hedeflerine hızlıca ulaşmadaki kutlu yürüyüşün en güçlü dinamosunu halini almıştır. bu vesile ile bu kutlu davanın yola koyulduğu o zorlu zamanlarında Artvin’imizde bu davanın  temelleri atılırken kurucu ilçe başkanlığı görevini üstlenen Sayın Özkan yıldırım başkanımız ve yönetimine Sayın Nizamettin Alkan başkanımız ve yönetimine Sayın Nazlı Çelikdemir başkanımız ve yönetimine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan üç yıl önce beşinci olağan merkez ilçe kongremizde bu onurlu görevi üstlenirken yine bu salonda ve bu kürsüde şunları söylemiştik. Bugün devraldığımız bu kıymetli bayrağı bulunduğu bu müstesna noktadan hep birlikte daha da ileri taşımak için tüm samimi gayretimizle çalışacağız ve bizlerden sonrada bu bayrağın elden ele her geçen gün daha da yükseklere ilerlemesinin yürekten destekçisi olacağız.

O günden bugüne kadar geçen süre içerisinde o gün söylediğimiz bu sözlere harfiyen sadık kalarak bu çerçevede bu kutlu hareket için göstermiş olduğumuz samimi gayretlerin gönül ve vicdani rahatlığıyla bugün huzurlarınızda olmanın ve bu gururu hep birlikte yaşamanın ve bundan sonrada yaşayacak olmanın onuru tarif edilemez.

Bu vesile ile başta bu davanın mimarı, aydınlık ve güçlü Türkiye’nin teminatı Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına  görevde bulunduğumuz süre içerisinde bugüne kadar birlikte fedakarca yol yürüdüğümüz ve yürümeye de devam edeceğimiz yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, bilgi ve birikimi ile her alanda bizlerden desteğini esirgemeyen ve bu davanın ilimizde başarıdan başarıya koşmasında payı büyük olan il başkanım Sayın Avukat Ertunç Erkan Baltaya ve ekibine, dünyaya bakış açısı ve kişiliği ile bizlere yeni ufuklar açan örnek aldığımız, büyük özveri ile hükümetimizin yatırımlarından Artvin’imizin hakkettiği en iyi payı almasına vesile olan değerli büyüğümüz Milletvekilimiz Sayın Doktor İsrafil Kışla’ya, göreve geldiği günden itibaren kısa sürede yerel yönetimde yıllarca ötelenmiş şehrimize vizyon projeleriyle hak ettiği değeri kazandıran ve kazandırmaya da devam eden camiamızın Artvin’de daha da elinin güçlenmesinin yolunu açan ve tüm çalışmalarımızda her alanda yanımızda olup teşkilatımıza desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepeye, kadın kollarımıza gençlik kollarımızdaki kardeşlerime, belediye meclis üyelerimize il genel meclis üyelerimize teşkilatımızın kılcal damarları olan köy me mahalle temsilcilerimize seçimlerde en önemli görevleri üstlenen sandık başkanlarımıza müşahitlerimize kat ve bina sorumlularımıza huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ederken bugün bu kongremizde aday olup siz değerli delegasyon tarafından seçilecek olan başkanımıza ve ekibine de şimdiden muvaffakiyetler diliyor millete hizmet yolunda bu kutlu yürüyüşte gerek kendisinin ve gerekse ekibinin her zaman yürekten destekçisi olacağımızı da bilmesini istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime burada son verirken bugün gerçekleştirmiş olduğumuz kongremizin başta partimize ve Artvin’imize hayırlar getirmesini diliyor kongremize teşrifleriyle salonumuzu bizleri ve şehrimizi onurlandıran geliştirdiği kayseri modeli belediyecilik ile belediyecilik alanında ülkemizde ve dünyada yeni bir çağ açan devlet büyüğümüz Çevre Ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhasekiye sayın il başkanıma sayın milletvekilime sayın koordinatör milletvekilime sayın belediye başkanıma bu salonu dolduran siz kıymetli ak parti camiasına ayrı ayrı teşekkür ediyor hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum sağ olun var olun Allah’a emanet olun diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Artvin Merkez ilçe 6.Olağan kongresinde divan başkanı olarak görev alan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye başkanları adına yaptığı konuşmada Artvin’de yaptıkları hizmetleri özet geçerek kongreni hayırlara vesile olmasını diledi.

Başkan Kocatepe ; “Kongreler değişimler siyasetin ruhunda olan bir çalışma en güzeli severek yürekten dua ile teşekkür ile bu görevi devredebilmek. Maksut kardeşimiz severek aldığı görevini severek devrediyor. Sizler bilirsiniz 90 yıllık aşkın sürede 1 dönem 4 yıllık Doğru Yol Partisi dönemi var. Diğeri bütün hep çeşitli isimler olmakla beraber CHP zihniyeti ile yönetilmiş bir şehrin belediye başkanıyım.  Şimdi belediye hizmetlerinden bahsetsem son durum nedir diye sayın bakanım var ar ederim çünkü Kayseri de sayın bakanımızın yaptıklarını hikâyelerini nasıl yapıldıklarını neler yaşadıklarını iftiralar mücadelenin bir belediye başkanı tarafından nasıl yapıldığını izleyerek dinleyerek büyüdük onun için sadece şunu söylüyorum biz bu belediyeyi CHP’den aldık.

En Güzel Güzelin Düşmanıdır - Allah Razı olsun burada teşkilatımızda eskisi ile yenisi ile bu kardeşlerimiz bağrına bastı sonrada Artvin bağrına bastı hamdolsun ki bu muhabbet hiç eskimedi.  Artık şunu söylüyoruz %46 bize yetmez yetmeyecek. Hedefi %50 artırmaya koyduk biz belediye olarak diğer belediyelere de söylüyorum. Mutfakta yemek yapan aşçılarız yeni seçilen eskisi ile yenisi ile tüm dava arkadaşlarıma söylüyorum.  Birilerinin bırakın yapmayı geçen 90 yılda hayalini bile kuramadıkları işleri 3.5 yılda yaptık mı yapmadık mı? Bu şehirde öğretilmiş çaresizlikle mücadele ettik. Şimdi biz bir şey yapacağız dedik mi geçen seçimde olduğu gibi acaba demeyecekler evet bunlar yaparlar geçmişte de yaptılar. Yaptıklarımız lütfen halkımıza servis edin yapmıyor musunuz yapıyorsunuz ama %46 yetmez biraz daha performans bekliyoruz. Biz mutfakta ne kadar güzel yemek yaparsak yapalım bir garson bunu vatandaşın önüne güzel bir takdimle sunmazsa bunun bir faydası olmaz. Kardeşlerim bugün 2019’un startını veriyoruz en güzel güzelin düşmanıdır en güzeli yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Kardeşlerim Allah hayırlı etsin Bundan sonra Artvin bugün geldiği yerden geri adım atmasın. Suyu bozuk yaz gelince suyunun bittiği bahar gelince suyunun çamur aktığı hanı hamamı mezbehanesi olmadığı bir orta ölçekli köyden çıkıp butik bir turizm kenti Artvin’e sayenizde adım attık. 6. Olağan kongremizi başta şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.   

Erkan Balta, “Bizler Kongrelerimize Gelişim Olarak Bakıyoruz” Artvin’de gerçekleşen tüm ilçe seçimlerinin birlik beraberlik ve kardeşlik içinde geçtiğini söyleyen AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, “ kongreler gerilimlerin yaşandığı, sandalyelerin havalarda uçuştuğu anlar olarak yaşanıyor ancak bizler kongrelerimizi böyle görmüyoruz. Kongreler taze bir ruhla, taze bir heyecanla ilkeler ve değerler içerisinde birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek ve kenetlenmenin vesilesi olarak görüyoruz. Biz kongrelerimize değişim olarak değil, gelişim olarak bakıyoruz. Bizler farklılıklarımızla birlikte gücümüze güç katıyoruz. Hazreti Mevlana diyor ki aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşan insanlar anlaşabilirler. Bizde millete hizmet etmek arzusuyla bir araya gelmiş büyük bir aileyiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’de gerçekleşen başarılara paralel olarak Artvin’de de önemli başarılar yakalandığını belirten İl Başkanı Balta, 4 yıl içerisinde Artvin’in bambaşka bir il olduğunu, tüm Artvin’de çok büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını söyledi.

Balta, “ Artvin’de ki bu değişim ve gelişimin baş mimarları olan Milletvekilimiz sayın İsrafil Kışla ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’ye teşekkür ediyorum. Artvin sosyolojisinden beklenmeyecek bir noktaya taşıdık Artvin’i. İlk başlarda partimiz kurulurken üye sayısını bile tamamlayamayan ilçelerimiz vardı. Bugün çok şukur ki o ilçelerimizin 7’sini aldık. Önümüzde ki süreçte de bu başarılarımızı birlik beraberlik içerisinde daha da katlayarak ulaşacağız.” Dedi.

Başkan Balta konuşmasına, “Azmimiz kırılmaz keder ve yasla, ezelden ebede her var bizimdir. fenadan korkmayız ölümden asla, ölümün öldüğü diyar bizimdir. Bu dava özüdür islamiyetin, bu dava güneşi mazlum milletin, bu dava her şeyden her şeyden çetin, bu yolda dert, hüzün, gurbet bizimdir.” Sözleriyle son verdi.

İsrafil Kışla, “Hepimiz Alnı Ak, Başı Dik Bu Ülkeye Hizmet Ediyoruz” - AK Parti Artvin Merkez İlçe 6’ncı olağan kongresinde konuşan AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti hükümetinin 16 yıldır bu millete alnı ak, başı dik hizmet ettiğini belirterek 50 yılda yapılmayacak hizmetleri AK Parti’nin 15 yılda gerçekleştirdiğini söyledi. Kışla, “15 yılda Artvin’e 24 katrilyon yatırım geldi. Bu küçümsenecek bir rakam değil. Yaptıklarımızın dışında da birbirinden önemli yatırımların temellerini attık. 1800 kişilik KYK yurdu, Teleferik, baharla birlikte şehir içi doğalgaz şebekesi döşenmeye başlayacak. Bunlar gibi birçok projeyi de hayata geçiriyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Artvin’e Helikopter sözü verdi. İnşallah şimdiden sonra Artvin’in bir helikopteri olacak. Hopa tüneli bu yıl inşallah açılacak. Rize-Artvin Havaalanı ile ulaşımda sıkıntılarımızın büyük bir çoğunluğunu aşmış olacağız. Varyant yolunun altından 10 kilometrelik bir tünel çalışmamız var ve proje ihalesi 6 Aralıkta yapılacak. Kısaca Artvin ve ilçelerimizde kamu adına ne yapılması gerekiyorsa onları yapıyoruz.” Dedi.

Kışla, “Ak Parti’nin Özü Millete Hizmettir” AK Parti’nin millete efendi olmaya değil milletin hizmetkarı olmaya geldiklerini vurgulayan Milletvekili Kışla, 26’ncı ekonomiden 16’ncı ekonomiye getiren AK Parti şimdi 10’ncu büyük ekonomi hedefiyle bu millete hizmet etmeye çalışıyor. Türkiye büyüyor ve büyümeye de devam edecek. Ama ülkemizin büyümesini istemeyenler ve hazmedemeyenler var. 15 Temmuz hain darbe girişimi bunun en büyük örneğidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bugün hiçbirimiz bugün burada olamazdık. Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı bu ülke parçalanacak ve beklide 50 yıl belini doğrultamayacaktı.”

Kışla, “ Bu Gün 2019 İçin Artvin’de Seferberlik Gününün Başladığı Gündür” 2019 seçimleri için gece gündüz durmadan çalışmalarının gerektiğini belirten Milletvekili Kışla, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu ülke için şehit olan 252 vatandaşımıza ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vefa borcunu ödemek için çalışacaklarını ifade etti. Kışla, “ 2019 seçimleri için çalışmalarımıza bu günden itibaren çalışmalarımıza başlayacağız. Bunun için 2018’i çok iyi değerlendireceğiz. Bunun için birinci olarak yapılan çalışmalarımızı çok iyi anlatmamız gerekiyor. 2’ncisi ise gönülleri kazanmamız gerekiyor. Tüm teşkilatlarımız bu süre içerisinde tüm kişisel sorunlarımızı ve işlerimizi bir kenara bırakıp milletin derdiyle dertleneceğiz. Milletin problemini çözeceğiz. Milletin gönlünü kazanacağız, eğer bunu yaparsak yüzde 55’in üzerine çıkarız. Bu gün kapısını çalmadığımız kişinin 2019 da kapısını çalmanın hiçbir anlamı yok. İşte bu başarıyı sağlamanın yolu da birlik beraberlik içinde çalışmaktan geçiyor. “ Kışla, yoğun programına rağmen Artvin’e gelerek 6’ncı olağan kongreye katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Artvin’e vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini ve şükranlarını ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Son olarak konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuşmasının tamamın dün ki yayınlanan gazetemizde yer vermiştik.

Bakan Özhaseki’nin kongreden ayrılmasının ardından seçime geçildi. Yapılan seçimin ardından,  tek listede yer alan yönetim delegelerin oylarına sunuldu. Seçimin ardından Şenol Alpaslan ve yönetimi Ak Parti yeni Merkez ilçe başkanı ve yönetimi olarak görev yapacak.

Kongreyle göreve seçilen yeni AK Parti Artvin Merkez İlçe Başkanı Av. Şenol Alpaslan yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi ; "Bugün çevre ve şehircilik bakanımızın da katılımıyla bizleri onurlandırdığı ve yoğun katılım ile coşgu içerisinde gerçekleştirdiğimiz Ak Parti Artvin 6. Olağan merkez ilçe kongresi ile  ilçe başkanlığına seçilmiş bulunmaktayım. Bizler koltuklara veya makamlara değil, hemşerilerime hizmet etmek gayesiyle bu göreve talip olduk. Bu kutlu davanın, omuzlarımıza ne denli sorumluluklar yüklediğinin bilinci içerisindeyiz. 2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde Büyük Türkiye hedefine ulaşmak adına bugünden sonra ben ve yönetim kurulu arkadaşlarıma durmak ardır. Sefere çıkmak  bizden zafer Allah’tandır inancıyla hiç kimseyi ötekileştirmeden birlik ve beraberlik içerisinde, eskisiyle yenisiyle bir bütün olmaya çalışarak güzel Artvinimizin güzel insanlarına hizmet etme gayreti içerisinde olacağız.

Sözlerimi bu duygularla tamamlarken, görevi gönül birliği içerisinde teslim almış olduğum Maksut Koçak başkanım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.  Rabbim onlardan razı olsun. Mevlam, bizlerede vakti geldiğinde davamızı hak etmiş olduğu yere çıkartmış olmanın haklı gururu içerisinde görevimizi yeni kardeşlerimize devretmeyi nasip eylesin inşallah dedi.

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı Yönetim Lisetesi - Başkan Şenol Alpaslan, Yönetim Listesi: Selahattin Arslan, İshak Yıldırım, Adem Balcı, Salih Akyürek, Turgay Erdoğdu, Yunus Avcı, Gültekin Akdeniz, Zekiye Dilek Yavuzdemir, Fırat Taşar, Dursun Coşkun, Arzu Şahiner, Filiz Özdemir, Ümmügül Akgül.