Artvin Valisi Ömer Doğanay, Şavşat ilçesine bağlı Gürcistan sınırındaki Demirkapı köyü Hudut Karakolu’nu ziyaret ederek,  askerlerle görüştü. Hudut Karakolu ziyaretine İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler ile Şavşat Kaymakamı Emre Yalçın katıldı. 3.Hudut Bölük Komutanlığı’na bağlı Demirkapı Hudut Karakolu’nu ziyaret eden Vali Doğanay ve beraberindekiler, karakol ve çevresinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Gürcistan ülkesine sıfır noktada bulunan karakolda vatani görevini ifa eden Mehmetçiklerle bir süre sohbet ederek moral veren Vali Doğanay, Karakol Komutanı Teğmen Lütfullah Çelenk’ten sınır güvenliği konusunda bilgi aldı.

Askerliğin kutsal bir vatan görevi olduğunu belirten Doğanay,”Belki burada sıkılabilirsiniz, belki sivil hayattan özlemleriniz var. Ama askerlik ocağı çok faklıdır. Buradaki arkadaşlıklar bir ömür boyu unutulmaz. Geçen zaman, konuştuğunuz söz geri alınamaz bunları iyi değerlendirin. Burası peygamber ocağıdır. İnsanoğlu dünyaya başıboş olarak gönderilmedi. Mükemmel bir şekilde dünyaya gönderildik. Bizleri yaratan ayrıca ışık göndermiş, bu ışık Kur’an-ı Kerimdir. Bu ülke ayakta duruyorsa siz kahraman Mehmetçiklerimiz sayesinde duruyor. Sınır karakolunda gözünüzü kırpmadan yaz-kış demeden nöbet tutarak vatanın, devletin, bayrağın, vatandaşın birliğini, beraberliğini ve namusunu koruyorsunuz. İnsanlığın ve askerliğin önemini iyi kavrayın. Devletimiz, milletimiz ve değerli aileleriniz sizlerle onur ve gurur duyuyor. Hepinizi alnınızdan öpüyorum. Hayırlı teskereler diliyorum” diye konuştu.

Onbaşıdan 4 çocuk istedi. Askerlerle sıcak ve samimi ortamında sohbet eden Vali Doğanay, askerden sonra evlenmeyi düşünen Bursalı Onbaşı Mücahit Kızılkaya’dan en az 4 çocuk yapmasını istedi. Karakolun ziyaretçi defterini imzalayarak askerlerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Doğanay, bu ziyaretle Demirkapı Karakolu'nu ziyaret eden ikinci vali oldu.