İçişleri Bakanlığımız hazırlamış olduğu “Biz Anadolu’yuz” projesi bünyesinde Bitlis Adilcevaz’dan “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Artvin’e gelen 44 öğrenci Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi ziyaret etti.

Başkan Kocatepe, Biz Anadolu’yuz projesi ile devletimiz istedi ki Anadolu’nun güzellikleri birbirine tanışsın birbirini sevsin ve bu güzelliklere düşmanımızın göz dikmesine müsaade etmesin diyerek konuşmasına şöyle devam etti:“Geleceğimizin ülkemizin milletimizin teminatı öğrencilerdir. Anadolu’nun her hücresinin bir başka hücreyle yaşam bağı kurması anlamına gelen “Biz Anadolu’yuz” projesi içişleri bakanlığımızca çok doğru yerinde hayırlı sonuçlara vesile olan bir proje oldu. Bu proje kapsamında Artvin ile Bitlis ilimiz bu işin uyguladığı örnek iki il oldu. 200 öğrencimiz Artvin’den Bitlis’e 200 de Bitlis ’den Artvin’e geldi. Anadolu; böylesine güzel böylesine farklı, birlikte yaşamamızı mecbur eden coğrafyadır bu zor coğrafyada ancak birbirimize yaslanarak ayakta durabiliyoruz. Ayrımız gayrımız olmaz. Devletimiz istedi ki Anadolu’nun güzellikleri birbirine tanışsın birbirini sevsin ve bu güzelliklere düşmanımızın göz dikmesine müsaade etmesin.  Artvin’i; güneşin, sevginin, dayanışmanın, tıpkı dağlardaki gibi kol kola olduğu küçük bir cennet kent olarak tanımlayabilirim. Ulaşımın zor olmasından dolayı doğallığını kaybetmemiş. Çok modern bir kent değiliz ama bizde de başka yerde bulamayacağınız güzellikleri bulabilirsiniz. Biz onların modernliğini bulabiliriz ama onlar bizim bu doğal güzelliğimizi bulamazlar. Sizin gibi güzel misafirlerimizi konuk etmekten çok mutluluk duyarız. Kısacası Artvin’imiz dünyadaki cennettir.” 

Artvin Belediye Başkanı Adilcevaz’dan gelen konuklara Artvin fotoğrafı takdim etmesi ve öğrencilere Artvin ile ilgili hediyeler verdi. İller arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak, birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığınca düzenlenen "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Bitlis’ten Artvin’e gelen 44 öğrenci ile 4 öğretmen, 3 gün boyunca Artvin’de tarihi ve turistik bölgeleri gezecekleri kaydedildi.

Biz Anadolu’yuz Projesi

"Biz Anadolu’yuz Projesi" ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ildeki 15 yaş ve altı 50 bin katılımcı, Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret edecek. Projeyle, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması hedefleniyor.