Artvin’de Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı anısına yaptırılan çeşme törenle açıldı. Artvin’de 25 Ağustos 2016 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı anısına Artvin Offroad Kulübünce yaptırılan çeşme törenle hizmete girdi. 

Açılış törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Şavşat Kaymakamı Emre Yalçın, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Artvin Offroad Kulübü Başkanı Murat Yılmaz, kulüp üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çaybaşı’nın şehit olduğu Şavşat Artvin Karayolu Soğuksu mevkisinde yaptırılan çeşmenin açılış programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından şehit Çaybaşı için okunan Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Programda konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay menfur terör saldırısında olayda şehidin ailesinin yanında jandarma teşkilatının ve tüm Türkiye’nin de yüreğinin yandığını söyledi. Türk milletinin ve Artvin halkının şehidini ve şehitlerini asla unutmayacağını vurgulayan Vali Doğanay, “Ölmedik, ölmeyeceğimiz, yenilmedik yenilmeyeceğimizi milletimizin düşmanlarına ve tüm dünyaya göstermek için buradayız” dedi. 

Doğanay, Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit olduğu yerde yapılan bu çeşmenin şehidin anısını yaşatacak ebedi bir çeşme olacağını dile getirerek şunları söyledi:  "Bizler her daim şehitleriyle birlikte yaşamış bir milletiz. Bundan sonrada şehitlerimizle, yaşayanlarımızla birlik ve beraberlik içinde bu ezan, bu bayrak altında hep beraber kıyamete kadar var olacağız inşallah.” 

Doğanay, gösterdikleri vefadan dolayı Artvin Offroad Kulübü üyelerine de teşekkür ederk konuşmasını tamamladı. 

Artvin Offroad Kulübü temsilcisi Serkan Dermirçelik’de konuşmasında her etkinliklerinde bir şehidi andıklarını dile getirerek, "Bu ülkenin her karış toprağında şehitlerimizin kanı, her köyünde bir şehit mezarı var. Şuan bulunduğumuz yer Şehir Fatih Çaybaşı Kardeşimizin kanıyla sulandı ve bize vatan toprağı oldu. . Biz bunun farkındayız. Bizde burada yaptığımız çeşme ile onun anısını ebediyeten yaşatacağız” diye konuştu. 

Konuşmalarının ardından Vali Doğanay ve Başkan Kocatepe, çeşmenin kurdelesini keserek musluktan su içti.







q,a