Türkiye'nin önemli kültür zenginliğine sahip olan  Artvin, yaşam kültürünü ulusal ve uluslar arası platformda tanıtacak. Organizasyon 25 –  29 Ekim 2017 tarihlerinde  Maltepe Sahil Etkinlik alanında gerçekleşiyor.

24 Ekim Salı günü  Bağdat Caddesinde; siyaset, iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimleri ve halkın katılımıyla "Festival Kortej Yürüyüşü" gerçekleştirilecekler. Tanıtım Günlerinde dikkat çekici etkinliklerden biri, çocukların bir araya gelerek 600cm'e 400cm büyüklüğünde dev tuvale çizecekleri Kent Tablosu olarak öne çıkıyor. Yüzlerce çocuğun yapacağı resimler gün sonunda profesyonel ressamlar tarafından kompozisyon haline getirilerek  Kadıköy Meydanında billboard olarak sergilenecek.

5 gün sürecek olan festivalde, kültürel zenginlikler ve geleneklerin sunulacağı etkinliklerin yanı sıra, konserler, dans gösterileri, resim sergileri ve eğlenceli yarışmalar düzenlenecek.

Artvinli Dernekler Federasyonu (ARDEF) Başkanı Ferman Erşahin, etkinliklerle ilgili şunları söyledi:
" Artvin ilklerin şehridir.  Artvin kadına şiddetin yaşanmadığı, merkezinde trafik ışıkları olmayan, sokak çocuğunun bulunmadığı, insan ömrünün en uzun yaşandığı, muhteşem doğasıyla çok özellikleri olan bir şehrimizdir."

"GÖĞE KOMŞU TOPRAKLARIN TUTKULU ŞEHRİ"

Bu yıl akıllardan çıkmayacak, unutulmaz bir etkinlik hazırlıyoruz.  24 Ekim'de  Bağdat Caddesi'nde siyaset, iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimlerinin ve halkın katılımıyla gerçekleşecek olan Festival Kortej Yürüyüşü düzenleyeceğiz. Tam bir renk cümbüşü ve coşku seli şeklinde gerçekleşecek yürüyüş  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da kapsayacak şekilde tasarlanıyor. Artvinli ünlü sanatçıları da bir araya getirecek olan organizasyonda bir başka dikkat çekici etkinliğimiz de  Artvin'e özel olan  Artvin Köy Düğününü gerçek anlamda yapacağız.  Artvin'li gelin ve damadımız tanıtım günlerinin açılışında gerçekten evlenecekler ve nikâhlarını Belediye Başkanımız kıyacak. Çocukların bir araya gelerek dev tuvale yapacağı resim çalışması " Artvin Kent Tablosu" olarak  Kadıköy Meydanında sergilenecek. Bu sene bir de rekor denememiz olacak.  Artvin'e has Atabarı oyununu  Maltepe Sahilinde 25 Bin kişinin katılımıyla 08 koreografisi eşliğinde gerçekleştireceğiz.
Ferman Erşahin;  Artvin'in kültürel geleneklerinin yansıtılacağı etkinliğin, muhteşem buluşmalara ve toplumsal kucaklaşmalara sahne olacağını ifade etti.  Artvin'in, el değmemiş muhteşem doğası ve turizm alanlarının tanıtılması için bu etkinliklerin bir olanak sağladığını sözlerine ekledi.