Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10 Ekim’de yapılacak seçimli kongresinde Osman Akyürek, Zekeriya Yalçın’dan sonra Mustafa Çelik bende varım dedi. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 10 Ekim’de yapılacak seçimli kongresinde Osman Akyürek, Zekeriya Yalçın’dan sonra Mustafa Çelik, “Tek amacımız marka şehir Hopa’dır” dedi.
 
Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Çelik 10 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan seçimler öncesi Atatürk anıtına çelenk koyduktan sonra basın toplantısı düzenleyecekleri İstasyon Cafe’ye geçtiler. Mustafa Çelik İstasyon Cafe’de basın mensuplarına verdiği kahvaltı ardından yaptığı açıklamada adaylığını açıklayarak şunları söyledi:  “Değerli Basın mensubu arkadaşlarım,  Öncelikle bizleri kırmayıp davetimize icap ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.  Daha güzel ve güçlü bir Hopa için arkadaşlarımızla çıktığımız bu hizmet yarışında bizimle birlikte hareket eden tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında görev yapmış olan Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetimine, Meclis Başkanı ve Yönetimine, Hopa’ya hizmette taş üstüne taş koyan her bir ferde ve kuruma çok teşekkür ederim. 

Bugün burada talip olduğumuz Hopa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi için çalışmalarımızın ilk adımlarını atıyoruz. Daha Şeffaf, daha Sağlam, daha Dengeli, oda üyelerini daha çok kucaklayan ve Hopa’ya eşik atlattıracak bir yönetim için buradayız. Birlikte olduğumuz yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bunları yapacak güce sahibiz. Çıktığımız bu yolda, tek bir kişi, tek bir ağız, tek bir düşünce değil, bir ekip ruhu ve anlayışıyla Odayı daha güçlü daha güzel yöneteceğimizin sözünü veriyoruz.  

Yurt dışına açılan bir kapı olmasının yanı sıra, yöre ticaretinin merkezi, bir liman şehri, bir zenginlik olarak gördüğümüz farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Hopa, yıllar  yılı hak ettiği yeri bulamamıştır. Hopa bugüne kadar bir marka şehri haline getirilmeliydi.  

Bizler güçlü ve dinamik kadromuzla  Hopa’yı marka şehri haline getireceğiz. Hopa’da markanın gereği olan her çalışmanın içinde yer alacağız, her kapıyı çalacağız.  Bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm gücümüzü ve mesaimizi harcayacağız.  Geldiğiniz için hepinize tekrardan teşekkür ederim.”

Mustafa Çelik kahvaltılı basın açıklamasında birlikte yola çıktıkları aday arkadaşlarını da basına tanıttı. İşte adaylar: 1.Grupdan Mustafa Çelik  (Çelik İnşaat Nak.), Ersan Gedik  (Ada Gümrükleme)  ve Gökmen Kibar (Öz lider Nak.), 2 Grup’ta  Fahrettin Yılmaz (Hopelsan Beyaz Eşya), Ahmet Maşalacı  (Oğuzhan İth. İhr),  3.Grup’ta Metin Şanver  (Kaptanlar Nak.), Ali İhsan Akbıyık  (Sahil Nak.) , 4.Grup’ta Fazlı Çakır  (Askar Ticaret)  ve İbrahim Koyuncu (Koyuncular Petrol. İnş) 5.Grup’ta Reşat Aydın  (Kardelen İnşaat)  ve Cenk Özkazanç (Ce Yapı). Mustafa Çelik daha sonra adayları ile birlikte önce Belediye Başkanı Nedim Cihan ve ardından STÖ başkanlarını makamlarında ziyaret ederek neden aday olduklarını ve seçildiklerinde neler yapacaklarını anlattılar. Basın açıklaması toplu çekilen fotoğraf ardından sona erdi.