Milletvekili İsrafil Kışla Sel Felaketinin Ardından Arhavi’de İncelemelerde Bulundu. Geçtiğimiz günlerde ilçede tekrar yaşanan sel felaketinin ardından AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ilçeye gelerek meydana gelen zararı yerinde inceledi. 

Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu ve Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu Milletvekili İsrafil Kışlayı Kaymakamlık Makamında toplandı. Milletvekili Kışla’nın yanı sıra Afad ve DSİ yetkilileri de toplantıda yer alırken,  AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Yıldız  ve İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Aytolan da toplantıda hazır bulundular.

Milletvekili Kışla ve beraberindekiler Kaymakamlık makamında yaşanan sel felaketinin ilçe üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri konuşmak üzere toplantı yaptılar. Ardından ilçe genelinde sel felaketi nedeniyle en ağır hasarı alan Boğaziçi, Hacılar ve Cumhuriyet Mahalleleri ile ilgili görselleri inceleyen Milletvekili Kışla, buradaki durumun değerlendirilmesi adına istişarede bulundu.  

Ardından Milletvekili İsrafil Kışla, İlçe Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve beraberindekiler sırasıyla bölgenin en ağır tahribata uğrayan kavak köyüne intikal ederek incelemelerde bulunuldu.

Milletvekili İsrafil Kışla söz konusu bölgede DSİ tarafından yaklaşık 50-60 Milyon TL’lik ihalenin çok kısa bir süre içerisinde hayata geçirileceği ve çalışmaların hızla başlanacağını belirtti. Artvin Valiliği de ilk etapta acil ihtiyaçlar için bölgeye 500 Bin TL’lik ödenek çıkarttı. Milletvekili ve beraberindekiler  şehir merkezindeki menfezleri incelenmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi ve yoğun afetin yaşandığı Kavak Köyü’ndeki hasarı gördü. Kışla, “Devletimiz her türlü yarayı saracak onaracak güçtedir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sel baskınında can kaybının olmamasının en büyük tesellileri olduğunu belirten Milletvekili Kışla, selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu ve ilçedeki hasar tespitinin yapılmasından sonra devletin üzerine düşeni yerine getireceğini ve yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi. 

Söz konusu bu bölgelerde kamulaştırma hızla tamamlanacak ve kavak köyü halkı rahata kavuşacak” dedi. Kavak Köyü Muhtarı Murat Kudret Kaya’dan yaşanan heyelanlarla ilgili bilgiler aldı.