Hopa İlçe Müftülüğü tarafından her ay yapılan mutat toplantılar çerçevesinde, Eylül ayı toplantısı Müftülük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ferit Görükmez, İlçe Müftüsü Selami Aydın, İmam Hatipler, Müezzin Kayyımlar ve Kur’ an Kursu öğreticileri katıldı.

Toplantı İlçe Müftüsü Selami Aydın’ın açılış konuşması ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı, İlçe Müftüsü Selami Aydın tarafından belirlenen gündem maddelerinin okunması ile devam etti. Toplantıda gündemle ilgili konular görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez toplantıda yaptığı konuşmada; “Toplumda saygın bir yere sahip olan imamlık mesleğinin sadece namaz vakitleri ile sınırlı kalmayacak şekilde din görevlilerinin davranışlarıyla toplumda örnek alındığını ve son derece hassas olan dini konularda toplumun doğru ve sağlıklı bilgi edinmesinde din görevlilerinin toplumu aydınlatmada devletin en ücra noktalarında hayati fonksiyonlara sahip olduğunu hatırlattı. Dini eğitim faaliyetlerinde özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize ahlak, ideal, özgüven, tevazu ve ruh olmak üzere bu beş temel karakterin kazandırılması önemlidir” dedi.