"Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi" projesi 6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda Sosyal Sorumluluk Dalında üçüncü oldu. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yerel Yönetimler Proje Yarışması ödül töreni 13 Eylül Çarşamba Günü Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl iki ayrı temada gerçekleştirilen proje yarışmasında belediye hizmetlerinde dezavantajlı gruplar ve belediyelerin kent ekonomilerine katkıları konulu projeler yarıştı. Belediyelerin yapmış oldukları hizmetlerin fark edilmelerini sağlamak, yapılan başarılı hizmetleri teşvik etmek, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda önem arz eden hizmetlere dikkat çekmek ve belediyeler arasındaki deneyimleri paylaşmak amacıyla her düzenlenen proje yarışmasında  sosyal Belediyecilik Uygulamasında "Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi" projesi ile ilçeler kategorisinde dereceye girdi. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Başkan Aytekin’i kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı çalışmalarının devamını diledi. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ilçemizde yapmış olduğumuz birçok hizmeti vatandaşımızın gündelik yaşamını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak için çabalıyoruz. İlçemizde bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz Yaşlı Konukevi projesini hayata geçirerek yalnız kalan yaşlılarımızı burada kış boyu misafir ederek onların mağduriyetlerini giderilmesini sağlıyoruz. Yaptığımız bu çalışmanın ödüle layık görülmesi bizleri mutlu ederken doğru bir iş yapmış olmanın da  gururunu yaşatıyor. Bu ödül ilçemize hayırlı olsun. Belediye hizmetlerinin gerçek sahipleri belediye çalışanlarıdır. Tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.  

"Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi" projesi geçtiğimiz ay da Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Etkin Belediye Proje Yarışması’nda da ikinci olmuştu.

Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi - Kırsaldan kente göç ve çekirdek aile gibi olgular, yaşlılarımızın kendi coğrafi ve sosyal çevrelerinden kopmalarına sebep olmaktadır. İlçemizde de yıllar içerisinde gençlerin batıya göç etmesi, ilçedeki yaşlı nüfus oranını artırmıştır. Çocuklarının yanına gitmeyip yalnız kalan yaşlılarımız, kış aylarında çok büyük zorluklar yaşamaktadır. Yusufeli Belediyemiz ısınma, yeme, içme, güvenlik ve sağlık gibi hizmetlerin aksatılmaması için yalnız kalan insanlarımıza barınabilecekleri sıcak bir ortam oluşturma adına ‘Yusufeli Belediyesi Yaşlı Konukevi’ projesini hayata geçirmiştir. Konuklarımız ve yakınları belediyemize müracaat ederek öz bakımlarını kendileri yapabilenler Konukevi Komisyonunca misafir kabul edilmektedir. Konuklarımız, tek kişilik, iki ve üç kişilik tuvaleti bulunan odalarda kalmakta, gün içerisinde istedikleri gibi gezip dolaşıp istedikleri zaman konukevine gelip istedikleri zaman da ayrılabilmektedirler. Konuklarımızı, kendi sosyal çevrelerinden ve ortamlarından koparmadan, onların sıcak bir ortamda mutlu olmalarını sağlamakta ve dualarını almaktayız.