Bitlis’ten Bin 500 Öğrenci Artvin Ve Antalya’ya Geziye Geliyor. ‘Biz Anadolu’yuz’ projesiyle ilgili Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, “İlimizden Bin 500 öğrencinin Antalya ve Artvin’e gezi planlaması yapıldı” dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden 50 bin çocuğun batı illerini gezmesini öngören 'Biz Anadolu’yuz' projesi başlatıldı. Proje kapsamında Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, valilik toplantı salonunda kurum müdürleriyle bir araya geldi.

Ustaoğlu yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızın 180 günlük eylem planı çerçevesinde Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında ilimizde 15 yaş altı öğrencilerimizin Antalya ve Artvin illerine bir gezi projelendirildi. Bu projenin ana vurgusu bu iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi. Aynı zamanda terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan bu gençlerimizin, çocuklarımızın uzak tutulması ve en önemlisi de kardeşliğe ve huzura katkı sağlaması temel amaç olarak belirlenmiştir. İller arasında ortak değerlerin ve kültürün paylaşılması adına da önemli bir proje.” dedi.

İlk etapta 15 yaş altı Bin 500 çocuğun Antalya ve Artvin’e gönderileceğini ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “İlimizde gönül arzu eder ki tüm 15 yaş altı çocuklarımızın bu kapsamda hem gönül köprüsü oluşturalım hem kültürel anlamda kardeşlik ruhunu ve dayanışmayı geliştirelim düşüncesiyle farklı illeri götürmeyi arzu ederiz. Ama ilk etapta İçişleri Bakanlığımızın himayeleriyle başlatılan bu projeye ilimizden 1500 tane öğrencinin Antalya ve Artvin’e planlaması yapıldı. İlk etapta Artvin’e bir grup öğrencimizi göndereceğiz. Terörden mağdur olmuş dar gelirli aileler, şehit ve gazi ailelerimizin çocukları ile güvenlik korucularımızın çocukları bizim önceliklerimiz arasında olacak.”