BELEDİYE TİYATRO TOPLULUĞUNDAN DİZİ OYUNCULUĞUNA

Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Oyuncusu Kader Çelik reyting rekorları kıran dizide rol aldı.

Artvin Belediyesinin kültür sanat faaliyetleri kapsamında 2016 yılında kurulan Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu profesyonellik yolunda hızlı adımlar atarak kısa zamanda adını etkili şekilde duyurmayı başardı.

İlk eğitimlerini İstanbul Şehir Tiyatroları eğitmenlerinden alan Artvinli genç yeteneklerden oluşan oyuncu kadrosu, sonrasında eğitimlerine Tiyatro Eğitmenleri Berkay Alkan ve Tuğçe Öztürk ile devam etti.

Belediye tiyatro evi kurularak çalışmalarını orada sürdüren ekip, kendi yazdıkları ‘Livanelim’ oyunuyla Artvin’i Artvinliye anlatarak birçok defa sahne aldı.

Bunun yanında yıl içerisinde çeşitli çocuk ve komedi oyunlarıyla da izleyicileriyle buluşan Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro ekibi ulusal ve yerel basında görünürlüğünü artırarak dizi ajanslarının dikkatini çekmeyi başardı.

Livanelim oyununda ‘Naciya Bibi’ karakteriyle izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Kader Çelik,  Show TV ekranlarında yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Yeni Gelin dizisinde konuk oyuncu olarak rol aldı. 

Rize Çamlıhemşin yaylalarında ve Adana’da çekimleri yapılan dizide ‘Ünzile’ karakteriyle Cumartesi akşamı saat 20.00 de evlerinize konuk olmayı başaran Çelik, ilk defa bir dizide rol almanın heyecanını yaşadığı söyledi.

Oyuncu Çelik, ilkokuldan itibaren tiyatroya ilgi duyduğunu ve bu uğurda yaklaşık 10 yıldır emek verdiğini belirterek son bir yıldır profesyonel anlamda sahneye çıktığını söyledi.

 Emeklerinin karşılığını almaya başladığını dile getiren Çelik, “İlk dizi teklifi geldiğinde hem heyecanlandım hem de onure oldum. Rize Çamlıhemşin’e giderek yönetmenle dizi oyuncularıyla tanıştım. Yönetmenim benden  evde kalmış kız karakterini canlandırmamı istedi. Deneme çekimlerinde gösterdiğim başarılı performansımla yönetmenimin ve ekip arkadaşlarımın beğenisi kazandım.

 Bunun neticesinde yeni sezon 16’ıncı bölüm çekimlerinde uzun süre kamera önünde kalmayı başardım. Cumartesi akşamı tüm Türkiye’de bir çok eve misafir olacağım. Bu yüzden çok mutluyum. Yönetmenim Ersoy Güler beyin Adana’da yapılacak çekimlere de davet etmesi beni fazlasıyla onure etti. Artvin’i Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi ekibini bu şekilde temsil etmekten mutlu olduğum kadar ekimizi daha büyütmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Herkesi cumartesi akşamı saat 20’de Show TV ekranlarını izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.

Çelik “Bu meşakkatli yolda her daim yanımda olan aileme teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Artvin Belediyesi Tiyatro Topluluğunu kurduğu ve bizlere önemli bir fırsat sunduğu için Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’ye’ de teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitmenlerim Berkay Alkan, Tuğçe Öztürk, ekip arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese canı gönülden şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.