Artvin Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Artvin’e ait marka tescilli 3 ürün ve Artvin Döneri, Uluslararası Antalya YÖREX Fuarında tanıtıldı. Artvin küme ve pestili, standımızı ziyaret eden bakanlara da ikram edildi. Ürünlerimiz, Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Gromyko’dan tam not aldı.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, TOBB’un desteğiyle ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarı´nın (YÖREX) açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fuarla ilgili açıklama yapan Başkan Kurtul Özel; “Artvin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu yıl da fuara iştirak ettik. Standımız DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) desteğiyle düzenlendi. Ajansa bağlı illerle paydaş olarak, burada hep beraberiz. 8’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na 70 ilden 120 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı olmak üzere 400’ün üzerinde kurum ve kuruluş katıldı.  Biz Artvin’e ait marka tescilli üç ürünümüzle fuara katıldık. Bunlar Artvin Balı (Balım Kız Arıcılık), Pestil-Küme (Livane Pestil Küme) ve Çay (Hopa’dan Çay). Ayrıca yine ilimize ait Artvin dönerimiz için de Artvinli bir ustamıza stant oluşturarak katılımını sağladık.  Bu anlamda, YÖREX ile KOBİ´lerimiz hem ürünlerini tanıtıyor hem de büyük firmalarla iş bağlantıları sağlıyorlar. Bu yıl da muhteşem bir fuar ortaya çıkmış. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Evgeny Gromyko da YÖREX’i gezdi. Ürünlerimiz, Artvin Standını ziyaret eden Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Gromyko’dan tam not aldı. Ayrıca açılış gününde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet de Artvin standını ziyaret etti.

Fuarın süresince çeşitli üstü düzey yöneticiler  Artvin standın ziyarette bulundu CHP Antalya Milletvekili bir eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal da standın ziyaretçilerinden oldu. Baykal Artvin standını gezerek, ürünlerin tadına baktı.