Artvin’de Öğrenci Servisleri Denetlendi Yeni eğitim öğretim yılı kapsamında Artvin’de öğrenci servislerine yönelik denetimler yapıldı. Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için okul servis araçlarını Artvin’de denetlendi. Kurulan komisyon kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü, Artvin Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Artvin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, 38 No’lu Öğrenci Kooperatifi ve 37 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi eşliğinde ilimizde hizmet veren 32 öğrenci servisini denetledi.

 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte okul servis araçlarının denetimleri de başladı. Yenimahalle (İskebe) mevki Şelale Düğün Salonu karşısı gerçekleşen denetimlere ilimizde öğrencilere hizmet veren servis araçları tam kadro katıldı.

Denetimlerde standartlara uygun olmayan araç bulunmazken eksikleri olan araç sahipler ve sürücüler uyarıldı. Denetlemeleri Trafik Tescil Şube Müdürü Sefer Yerebasan, Artvin Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Tuncer Bilgin, Şoförler ve Otomobilciler Odası temsilcisi Murat Öztürk, 37 Nolu Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanı Erdinç Yüzbaşıoğlu, 38 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdem Bucak ve ekipleri katıldı.

Trafik Tescil Şube Müdürü Şefer Yerebasan, denetimler sırasında servis araçlarını tek tek dolaşarak aynı zamanda araçların belgelerini kontrol etti. Sürücülerin kesinlikle araç içerisinde sigara içmemeleri, öğrencilerin indirme ve bindirme noktalarına ve şehir içinde trafik kurallarına uymaları gerektiğini anlatan Yerebasan, denetimlerde yangın söndürme tüpü, okul servis araçlarına belediyelerce düzenlenen Okul Servis Aracı Özel İzin Belgesi, Okul Servis Aracı Bakım ve Onarım Takip Formunun bulunması gerektiğini anlattı. Araçlarda mutlaka okul taşıtı yazısı ve "DUR" yazılı kırmızı ışık veren lambanın olması, fazla yolcu taşınmaması uyarısında bulundu.

Yerabasan, belirlenen eksiklerin giderilmesi konusunda sürücülere uyarı yaparak, kontrollerin sık sık tekrarlanacağını söyledi.