2017-2018 Futbol Sezonu öncesi hakemlere yönelik eğitim seminerlerinin ilgi gerçekleştirildi. Merkez Hakem Kurulu tarafından her ilde organize edilen 2017-2018 Futbol Sezonunu hakem semineri ilimizde de gerçekleştirildi. İlk seminer Artvin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İl Eğitimcisi Ömer Çoban tarafından verilen seminerlere Artvin İHK Üyeleri, Bölgesel Hakem, Bölgesel Yardımcı Hakem, İl ve Aday Hakemleri ile Bölgesel gözlemciler ve İl Gözlemcileri katıldılar. 
Seminerde değişen oyun kuralları ve yeni sezonda hakem ve gözlemcilerden beklentilerin anlatıldı. Yapılan eğitimin ardından İHK Başkanı Halit Uçar yeni sezonun ilk eğitim seminerinde hakem ve gözlemcilere talimatlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Yeni sezon öncesinde antrenmanlara 1 ay önce başladıklarını yeni sezona hazır durumda başlayacaklarını söyleyen Uçar, 2017-2018 futbol sezonunun Hakem ve gözlemciler adına start aldığını ifade ederek başarılar diledi. 
TFFHGD Artvin Şube Başkanı Faruk Bülent Yazgül de yeni sezon öncesinde Gözlemcilere Çanta, hakemlere ise Antrenman tişörtü-Memorandum defteri dağıtımı yaparak, “2017-2018 Futbol sezonunun  Camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek eğitim sonlandırıldı.