Yusufeli Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurban keseceği ve satış yapılacak alanları belirledi. Belediye Encümeninin almış olduğu karar doğrultusunda Belediye İtfaiye Binası karşısındaki alan, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık satışları için hazır hale getirildi.  Kurbanlık kesim yeri olarak ise, Belediye mezbahasının olmasına karar verildi. Yusufeli Belediyesi, satışa sunulacak kurbanlıklar için sanayi sitesindeki belediye itfaiye binası karşısında hayvan satış pazar yerini kurdu.

Kurban pazar yerinin aydınlatması ve su ihtiyacı karşılandığı ve üreticiler ve ziyaretçiler için de dinlenme alanı oluşturuldu. Ayrıca alıcı ile satıcı arasında oluşabilecek ihtilafların önüne geçmek için canlı hayvanın tartılabileceği kantar düzeneği kuruldu. Günlük 10 TL işgaliye ücreti karşılığında tahsis edilecek olan kurbanlık satış yeri ve kurbanlık kesim alanları Yusufeli Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Veteriner Hekim nezaretinde her gün denetlenerek hayvanların sağlık durumları ve belgeleri kontrol edilecek.

21.06.2017 tarihli ve 30103 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “2017 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulamasına Dair Tebliğ” gereği damızlık dışı hayvanların kurbanlık olarak satışı men edilmiştir.

Kurban Bayramı’nda kaçak kesimlerin ve hasta hayvan satışlarının önüne geçebilmek amacıyla Belediye Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Akıllı, kurbanlık hayvan alırken dikkat edilmesi gereken noktaları da sıraladı. Akıllı’nın dikkat çektiği hususlar şunlar: Veteriner Sağlık Raporu ile beraber büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi olmalı, (Artvin ili dahilindeki işletmelerden gelen hayvanlar için yalnız pasaport olmalı), Küpesi bulunmalı, Çok zayıf olmamalı, Gebe olmamalı, Yeni doğum yapmış olmamalı, Beden ısısı yüksek olmamalı, Kasları olgunlaşmamış ve çok genç olmamalı, Kılları karışık ve mat görünümlü olmamalı, Bakışları ve dış görünümü canlı olmalı, Salya ve göz akıntısı bulunmamalı, Pis kokulu ishali olmamalı, Öksürük, nefes darlığı, pis kokulu burun akıntısı olmamalı, Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalı, Vücudun herhangi bir yerinde yara, şişlik ve ödemi olmamalı, Cinsiyet organları ve memede kötü kokulu akıntı olmamalı,

Akıllı, “Sıralanan bu kriter ve hastalık belirtilerinden herhangi biri veya birkaçının varlığının gözlemlendiği hayvanların kurban olarak satın alınmaması ve kesilmemesi gerekiyor. Bunların yanında şüphe edilen bir durum var ise görevli Veteriner Hekime müracaat edilerek yapılacak tavsiyeler doğrultusunda karar verilmesi gerektiğini söyledi ve "Belediye Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik eder, hayırlı bayramlar dileriz."dedi.

Kurban kesimi ve satışı için belirlenen alanlar bayram süresince açık kalacak.