Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları Festivali heyeti, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret etti. Başkan Üzülmez'in Yabancı Konukları Vardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  Kocaeli  Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği ve Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği ile ortaklaşa düzenlenen  Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları Festivali heyeti,  Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'i ziyaret etti.  Belediye Başkanı Üzülmez'in makamında gerçekleşen ziyarette;  Kocaeli  Artvin Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu, Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Erdoğan Cineviz ve 19 ülkeden gelen konuklar hazır bulundu.

ÜZÜLMEZ'E TEŞEKKÜR ETTİ - Ziyarette konuşan  Kocaeli  Artvin Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu " Kartepe İlçemiz yüzölçümü bakımından çok geniş bir ilçemizdir. 10 belde belediyenin bir araya gelmesi sonrasında oluştu.  Kocaeli'nin en büyük ilçelerinden biri Kartepedir. Başkan Üzülmez, Artvinli'dir, bizim onurumuz ve gururumuzdur.  Kartepe Belediye Başkanımız  Hüseyin Üzülmez'in bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

GENÇ BİR İLÇEYİZ - Kartepe  Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise "Güzel Kartepemizde, Uluslararası festival dolayısıyla gelen misafirlerimizi, komşularımızı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum.  Kartepe İlçemizin nüfusu 120 bindir. Genç bir ilçedir. Doğal güzellikleri, sanayi ve turizmi ile ülkemizin önemli yerlerinden bir tanesidir. Uluslararası sanayi kuruluşları ilçemiz sınırları içerisinde yer almaktadır. Ülke ekonomisine ciddi katkı vermekteyiz. Yaz ve kış turizminin yanı sıra yemek turizmi de vardır. Ülkemizin doğu-batı geçiş noktasında bulunuyoruz. Festivalin bir bölümünün  Kartepe'de olmasından dolayı mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. Festival için gelen 650 konuk Başkan Üzülmez'i ziyaretinin ardından  Kartepe'nin güzelliklerini keşfetmek için günü birlik  Kartepe turuna çıktı.